TIL PRESSEINFO

Avisartikler
2010-2021

 
GÅ TIL:
 

 

2021

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Juni 2021
23.06.2021 Satser på barn og show på Harstad Motorsport Senter
- Barna i Crosskart er fremtiden for 31-åringen NMK Harstad. Til helga blir det fest med litt brems. Klubben skulle feiret sine første 30 år i fjor. Det utgikk på grunn av koronapandemien. Nå blir det gjort et nytt forsøk, men i en nedtonet form. Førere fra Alta i nord til Lofoten i motsatt ende ønskes velkommen til Harstad Motorsport Senter. Løpssekretær Stine Mari Kristensen ser fram til helga.
– Gjennom crosskart får vi inn barn og unge, og det er de som skal ta over og sørge for at miljøet er oppe og går i mange år fremover. Uten dem blir det ingen 60-årsmarkering, sier Chris Risheim i Sportskomitèen. Harstad er nærmest blitt et hovedsete for crosskart i nord, og har nå over 20 førere.
   

     

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Juni 2021
16.06.2021 Sivilforsvaret øver mannskap på Harstad Motorsport Senter
- I tre dager har Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt øvd i NMK Harstad sitt anlegg på Åsegarden. Fem hverdag på grunn av korona. Kursleder Håvard Solhaug sier dette er noe av det mest morsomme kurset de har.
   

     
2020

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Desember 2020
02.12.2020 Svein Olufsen mottok ildsjelpris fra Norges Bilsport Forbund
- Svein Olufsen er en slik person. Styrelederen i NMK Hålogaland viste dette atter er en gang ved å stille til prisutdelingen på Gjerdrum i helga.
- Prisen ble delt ut av Norges Bilsport Forbund ved bilsportpresident Finn Eirik Eilertsen, som er fra Svolvær, men har bodd mange år i Bodø, som er hjembyen til Olufsen. Ildsjelen flyttet til Evenskjer i 2012, men var støttemedlem i gamle NMK Breistrand, som skiftet navn til NMK Hålogaland høsten 2004, da han satt i styret i KNA Bodø.
– Presidenten var rørt han også. Det er tross alt første gang noen fra Nord-Norge tildeles denne prisen, og det er godt at vi blir lagt merke til, sier Olufsen. Han kom inn i styret til NMK Hålogaland i 2014. Nå er han inne i sin andre periode som styreleder. Olufsen er løpsleder på de fleste stevnene, og har også påtatt seg en rekke slike oppdrag eller andre oppgaver når det er løp hos andre klubber i Nord-Norge.
– Jeg står på for bilsporten, ikke bare i egen klubb, men i hele landsdelen. Såpass ærlig skal jeg være. Likevel er det ikke bare en pris til meg, men til all frivillighet. Det legges ned en stor jobb av mange mennesker i bilsportfamilien i regionen. Å motta denne prisen er stort, utrolig stort, det må jeg virkelig si. Det var verdt kjøreturen både til og fra Østlandet avslutter en rørt Svein Olufsen.
   

     
September 2020
15.09.2020 MX-GRUPPA SATSER PÅ MOTOCROSS-VEKST
- NMK Harstads motocross-samling i helga lover bra for klubbens ønske om å skape et enda
større miljø av utøvere innen idretten. – I fjor hadde vi seks-sju førere på trening. På helgas
samling møtte 26 motocrossførere fram. Det sier leder i NMK Harstad, Arild Røkenes
spørsmålet om hvordan han opplever utviklingen blant klubbens motocrossførere.
– Vi er veldig godt fornøyd med helgas motocross-samling. Dette lover veldig godt i forhold til
våre ambisjoner. Det går blant annet ut på å tilrettelegge for en vekst av utøvere som finner
seg til rette innenfor motocross, sier Arild Røkenes.
   

     
2019

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Oktober 2019
07.10.2019 MOTOCROSS-HELG PÅ HARSTAD MOTORSPORT SENTER
LUFTIGE SVEV, HER STRØMMER ADRENALINET

- Med en god dose styrtregn hoppet Kristian Johansen (18) langt på motocross-sykkelen i Åsegarden. Det som er givende med motocross er at det ikke kun er konkurranser, men også egentid til å forbedre ferdighetene. Det er alltid noe nytt å strekke seg etter i sporten, sier Johansen, som er med i motocrossgruppa til NMK Harstad.
- I helga ble det høy fart og mange hopp i høyt tempo på Harstad Motorsport Senter i Åsegarden da klubben arrangerte treningssamling og rekrutteringshelg. Harald Johansen (12) i NMK Harstad er også en ivrig sjåfør. Med sin oransje KTM-sykkel er han ikke redd for å gi gass. Mikal Førli (11) og Martin Amundsen (12) erfarer at det er vanskelige kjøreforhold når det har regnet.
   

     
September 2019
18.09.2019 KANONEN FRA NORD VANT NMK MESTERSKAP NORD
- NMKs Mesterskap nord ble arrangert på landets aller nordligste bilcrossbane, Kvenvikmoen motorpark, NMK Alta, lørdag 7. september 2019.
- Espen husker nok mange som «kanonen fra nord» på årets Juniorlandsfinale lengst sør i Norges land, på Konsmo-banen den første helga i august. Da ble han en stor publikumsfavoritt med sin Opel Ascona B – og samme type bil rattet han i Mesterskap Nord-finalen.
- Med en nybygd bil som gikk sine første meter opp på hengeren fredag ettermiddag, fikk det gå som det gikk, tenkte Espen Andersen. Og det gikk veien!
- For i år var det ett par kjente bilcrossere fra løp sørpå som også tok den største seieren nordpå: I dameklassen gikk Katrine Olsen (NMK Hålogaland) helt til topps – fjorårets Landsfinale for damer-vinner på Rallebanen.
   

     
17.09.2019 TRYM HÅGBO - NORDNORSK MESTER I MX85 13-15 år
- Trym Hågbo har vunnet samtlige NNM-runder i MX85 13-15 år denne sesongen. Mesterskapet har blitt arrangert i Lakselv, Alta, Vardø, Vadsø og Storslett. I helga vant 14-åringen finalen i Kirkenes, og kan kalle seg nordnorsk mester for andre gang i år – i to forskjellige idretter.
-
I vinter tok Trym Hågbo (14) med seg tittelen som nordnorsk mester i alpint. I helga sikret han tittelen i sin klasse i motocross i Kirkenes. Trym Hågbo kjørte dermed inn til dobbelt NNM-gull i år.
Ingen kunne gjøre noe med Trym under helgas nordnorske mesterskap i motocross. 15-åringen svevde høyt under årets konkurranser.
– Det er dette jeg har jobbet for hele sesongen, så jeg er veldig glad, sier Trym Hågbo.
   

     
16.09.2019 HARSTAD-OPPGJØR I CROSSKART PÅ EVENES
- Crosskart-finalen ble et rent Harstad-oppgjør. Theo Solheim Bergersen vant, Sander Sogge tok andreplassen og Leon Ervik Risheim kom på tredje, alle kjørte for NMK Harstad. A-finalen i bilcross ble vunnet av Christoffer Andersen, NMK Lofoten. Tor-Espen Myrvoll, NMK Tromsø kjørte seg opp fra B-finalen og tok andreplassen, og Henning Pedersen, NMK Svolvær kom på tredjeplass. Katrine Olsen fra arrangørklubben lå på andreplass etter innledende runder med 47 av totalt 50 oppnåelige poeng, men hun lyktes ikke i A-finalen.
   

     
13.09.2019 BANEOMBYGGING OG FORNYELSE PÅ EVENES
- Både førere og publikum vil få en ny opplevelse når de lørdag og søndag kommer til høstens løp på Evenes Motorstadion. Traséen er lagt om og forlenget fra 875 til 1050 meter, det har blitt mer asfalt, og alternativsløyfa har fått ny plassering. I tillegg til arbeidet med selve traséen, har vi oppgradert grillbua for at den skal fylle kravene til matservering. Arbeidet vi har gjort nå, er første del av en langtidsplan som skal gå over tre år sier styreleder i NMK Hålogaland, Svein Olufsen.
Vi ser fram til å innvie den nye traséen, og publikum har mye å glede seg til, sier Olufsen.
   

     
10.09.2019 ESPEN ANDERSEN SEIRET I LANDSDELSFINALEN
- Espen Andersen gikk helt til topps i Landsdelsfinalen i sitt siste juniorløp. De to første omgangene under konkurransen endte med andreplasser for NMK Harstad-junioren. I den tredje og siste var han tilbake på topp.
- Det ga meg andrevalget i finalen hva startspor angikk, sier Andersen. Der ble startsida av det spennende slaget.– På startsida var tre-fire biler likt inn i første sving. Mens lederbilen fikk sleng og kontrasleng i første sving, sto veien da åpen for tet. Derfra og inn var det grei skuring, sier Andersen. I dameklassen vant Katrine Olsen fra NMK Hålogaland.
   

     
10.09.2019 TRYM HÅGBO SUSER VIDERE MOT NORDNORSK GULL
NMK HARSTAD GJORDE DET BRA PÅ STORSLETT I HELGA

- For NMK Harstad ble det ei bra helg på Storslett i helga. For første gang i år var ikke Hågbo alene fra klubben til start. Kristian Johansen var tilbake på sykkelen og stilte i MX 2-klassen. Han kjørte inn til henholdsvis femte- og sjetteplass i de to rundene.
- Trym Hågbo var suveren i begge rundene også denne helga, og er enda nærmere sitt første nordnorske mesterskap i motocross. Heller ikke på Storslett var det noen som kunne matche 14-åringen fra Harstad i 13-15-årsklassen og økte ledelsen i nordnorsk mesterskap.
- Mesterskapet avsluttes med finale i Kirkenes til helga, sier far og mekaniker Kenneth Hågbo.
- Sønnen har som mål å vinne nordnorsk mesterskap to ganger i år. Den første tittelen tok Trym Hågbo i alpint i vinter.
   

   

     
07.09.2019 TRYM HÅGBO FLYR MOT SIN FØRSTE TITTEL I NORD-NORGE
- Han har ingen jevnaldrende å trene med, og konkurransene er stort sett bare i Finnmark. Veien mot nordnorsk mesterskap er lang og ensom for 14-åringen Trym Hågbo. Han ser heller ikke ut til å la seg stoppe i 13-15-årsklassen i motocross i landsdelen. Etter fire runder i nordnorsk mesterskap har han nærmest gjort rent bord.
Trym har hatt de beste rundetidene og den beste snittfarta i alle konkurranser. Sju av åtte heat er vunnet, og sammenlagtseier i alle rundene gjør at Trym ser toppen av podiet i det fjerne. Der skal han stå til slutt.
   

     
August 2019
22.08.2019 ET UNGT STYRE SKAL FÅ FART PÅ MOTORSPORTEN I HARSTAD
- Klubbledelsen har fått et mer ungdommelig preg enn noensinne. Snittalderen på det sittende styret er 24 år. Nestleder Espen Andersen er 18 år, og var bare 16 da han første gang ble valgt inn i styret. Gamlingene vil at vi som klubb skal fornye oss, og da kan vi komme inn med nye og friske ideer, sier de tre kvinnene i styret, Lise Rinaldo, Stine Mari Kristensen og Eva Therese Johansen.
   

   

     
19.08.2019 TROR PÅ VEKST I SPORTEN
- Børge Rinaldo er tilbake bak rattet og gikk seirende ut av A-finalen i rallycross på Harstad Motorsport Senter i helga. Han har god tro på motorsporten generelt i regionen.
- I Åsegarden i helga deltok også en rekke barn i de ulike crosskart-klassene, som ofte er inngangsbilletten for dem som senere skal over i bilklassene.
   

   

     
08.08.2019 ESPEN ANDERSEN BLE EN PUBLIKUMSFAVORITT
- 18 år gamle Espen Andersen fra NMK Harstad ble virkelig en publikumsfavoritt under Landsfinale Bilcross Junior. I sin Opel Ascona sørget harstadværingen for å være blant sjåførene som virkelig huskes etter mesterskapet.
- Etter tre heatseirer og en andreplass ble det mange hyggelige kommentarer. Og jeg fikk jo etter hvert et kallenavn som gikk igjen når stevnespeakeren omtalte meg. Og det var "Kanonen fra nord", humrer Andersen.
   

   

     
Juli 2019
09.07.2019 LØPET HOS NMK DYRØY I HARSTAD TIDENDE
- Regjerende landsdelsmester Katrine Olsen fra NMK Hålogaland sier at målsettingen for sesongen er å kvalifisere seg for finalen i Mesterskap Nord, som er det gjeveste førerne kan vinne i landsdelen. Katrine Olsen vant tre av fem innledende heat i helgens bilcrosstevne hos NMK Dyrøy, og fikk det til å klaffe for fullt i finalen. Dermed kom sesongens første seier i årets andre start. Katrine håper at hun kan stille til start i landsfinalen i bilcross, som finner sted i Valdres 17. august. I fjor ble Olsen landsmester for kvinner på første forsøk.
- Espen Andersen fra NMK Harstad vant BC Junior etter å ha gjort rent bord i heatene og finalen. Timon Solheim Bergersen og Julie Sogge vant i crosskart henholdsvis i CK 85 og CK 125.
   

     
2018

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

August 2018
28.08.2018 NY MOTOCROSS-BANE ÅPNET PÅ HARSTAD MOTORSPORT SENTER
- Med nyåpnet motocrossbane (MX) øker interessen for sporten, som utøvere helt ned i femårs alderen kan bedrive. Sist fredag fikk klubben endelig godkjent banen for konkurranser. Det tror Kenneth Hågbo og Svein Rune Johansen vil bidra til ytterligere oppmerksomhet. - Nå kan vi om ikke lenge invitere til løp her oppe og som sikkert vil føre til enda større vekst i motocrossidretten sier de som begge har sønn som kjører motocross. Trym Hågbo (13) er et av de unge talentene som allerede har rukket å markere seg i konkurranser i både inn- og utland. Han har blant annet vunnet nordnorsk cup, blitt nummer fire under NM på Haslemoen i 2017, pluss flere topp-seks plasseringer i ulike konkurranser.
   

     
13.08.2018 KATRINE OLSEN TIL TOPPS I LANDSFINALE BILCROSS
- Katrine Olsen fra NMK Hålogaland dro til landsfinalen i bilcross for kvinner uten et snev av forventninger om å gå til topps. Men så var det akkurat det som skjedde. I konkurranse mot 65 andre kvinnelige kjørere klarte NMK Hålogaland-føreren å knipe seieren.
- Olsen har tidligere gått til topps i nordnorske bilcrossfinaler for kvinner. I helgen deltok hun i sin første landsfinale. Hun beskriver følelsen av å lykkes på følgende måte: Helt sinnssykt artig!
   

     
11.08.2018 KATRINE OLSEN - LANDSFINALEN: EN JENTEDRØM
- Katrine Olsen fra NMK Hålogaland har kjørt bilcross i ni år, men aldri vært med på noe større enn helgens landsfinale i Bø i Telemark. Lørdag står hun på startstreken i landsfinalen i bilcross for kvinner på Rallebanen i Bø. Denne landsfinalen kan på mange måter sammenlignes med NM i andre idretter, hvor mange av de tøffeste utøverne møtes til dyst. – Det å få kjøre en landsfinale har vært min jentedrøm i mange år. Selv om jeg har vært mester nordpå to år på rad, er dette noe helt annet.
   

     
2017

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2017
11.09.2017 ENKELTRUNDER ØDELA FOR EIRIK OG ESPEN
- Det gikk ikke veien for verken Eirik Finjord eller Espen Andersen under Mesterskap Nord Bilcross i Dyrøy. Eirik og Espen hadde begge to gode runder men enkeltrunder ødela for dem begge.
   

     
Juli 2017
03.07.2017 TIMON OG THEO BERGERSEN HAR JONAS SOM FORBILDE
-
Ingen tvil om at Jonas Dalseth Jacobsens meritter bak rattet har inspirert brødrene Timon Solheim Bergersen (7) og Theo Solheim Bergersen (10). De to unge motorsportentusiastene har sine unge alder til tross allerede rukket å drive med crosskart-hobbyen sin i flere år. - Det er gøy med litt fart og spenning, men jeg gleder meg mest til å få kjøre større biler, sier Theo, som allerede har satt seg målsetting som konkurransekjører. - Pappa Tord Bergersen forteller at rekrutteringen blant de aller yngste til crosskartklassene har økt voldsomt de siste par årene. - Det skal først og fremst Carl Fredrik Lyche, far til den beste crosskartkjøreren i regionen de siste årene, Carl Henrik Lyche, ha mesteparten av æren for. Han har på egen hånd bygget fire crosskarter som de aller yngste har fått disponert.
   

     
Juni 2017
22.06.2017 VIKTOR SOGGE TAR SATS SAMMEN MED BARNA
-
Viktor Sogge ga seg etter ti år på bilcrossbanen fordi barna krevde mer av ham. Nå er det de samme barna som får pappa til å trampe klampen i bånn. Sist helg var fire av fem i familien Sogge i aksjon på Moan i Evenes. Celine (6), Sander (7), Julie (11) og pappa Viktor (38) suste runde etter runde i crosskart : alle i ulike crosskart-klasser. Både Julie og Viktor spratt til topps på pallen etter å ha kommet først til mål i finalene.
   

     
18.06.2017 EIRIK FINJORD UHELDIG - VIL HA REVANSJ I HARSTAD
-
Eirik Finjord rullet i nybilens debut. Den nye Bobla til Eirik Finjord endte finalen i autovernet. Helga skulle være finjustering til løpet på hjemmebane i Harstad 1.-2. juli. Nå får jeg litt ekstra jobb, men jeg skal være klar og få min revansje da, sier Finjord.
   

     
2016

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Oktober 2016
29.10.2016 CARL FREDRIK LYCHE OG CHRIS RISHEIM = CK-PROSJEKT
-
Carl Fredrik Lyche og Chris Risheim vil skape en bølge av nye crosskart-førere gjennom sitt nye prosjekt.
   

 
 

     
August 2016
29.08.2016 GLENN JOHANSEN TILBAKE ETTER PAUSEÅR
- Glenn Johansen er mest kjent som rallycross-fører, men søndag ble han seierherre i bilcross i Harstad etter ett års opphold fra motorsporten.
   

     
25.08.2016 YNGVE MIDLING GJØR COMEBACK ETTER 13 ÅR
- Yngve Midling har alliert seg med en junior, og gleder seg til å kjøre bilcross igjen. Midling har vært en profilert utøver innen lokal motorsport, og har en gedigen premiesamling. Som fører har han ikke vært i aksjon siden 2003. Lørdag er han tilbake.
   

     
Juni 2016
27.06.2016 EIRIK FINJORD HAVARERTE - HJALP RICHARD BERGERSEN
- Hjemmefavoritten Eirik Finjord fikk motorstopp, og tilbrakte kveldstimene i garasjen til konkurrent Richard Bergersen. Da Eirik Finjord fikk motorstopp tilbrakte han kveldstimene i hans verste konkurrent Richard Bergersen's garasje. For Richard Bergersen var det slik at Eirik Finjords motorhavari sørget for å fjerne en av hans hardeste konkurrenter fra leken under NMK Harstads vårløp på Harstad Motorsport Senter i Åsegarden. Likevel gjorde han hva han kunne for å reparere konkurrentens motor i kveldstimene lørdag. Det endte med at Eirik Finjord tok seg funksjonærrolle søndag. I crosskart tok Theo Solheim Bergersen 1. plassen i Crosskart 85 mens Theo Solheim Bergersen tok seierplassen foran Leon Ervik Risheim i Crosskart Mini. I Bilcross Junior Oppvisning deltok Eivind Kristoffersen fra NMK Dyrøy og Espen Andersen fra NMK Harstad som tok hhv. 1.ste og 2.dre plass.
   

     
27.06.2016
NMK HÅLOGALAND TOK ET STORT JAFS AV 1. PLASSENE
LØPSLEDER ROSER SAMARBEIDET MED NMK HÅLOGALAND
- Katrine Olsen tok sin andre seier på rad under NMK Harstads vårløp 25.-26. juni 2016.
- Hjemmefavoritten Eirik Finjord fikk motorstopp, og tilbrakte kveldstimene i garasjen til
konkurrent og bestekompis Richard Bergersen.
- Løpsleder Anders Andreassen er godt fornøyd med at arrangementet har gått smertefritt.
Vi har et veldig godt samarbeid med naboklubben NMK Hålogaland. Her hjelper vi hverandre med å gjennomføre hverandres arrangementer. Forrige helg var vi på Moan i Evenes, mens de kommer til oss denne helga. Dette er et samarbeid som vi er veldig godt fornøyde med og som fungerer utmerket, sier løpslederen.
- Det ble ikke fritt for heder for NMK Hålogalands bilførere i helga. I kvinneklassen sørget Katrine Olsen fra NMK Hålogaland for å sikre seg seieren etter god kjøring hele veien. Juniorklassen hadde NMK Hålogalands Mikal Dragvik som seierherre. I åpen klasse sørget outsideren Eirik Kildal fra NMK Hålogaland for å krysse mållinja først og stikke av med den gjeveste seieren.
Mats Mortensen fra NMK Tromsø vant Rallycross-klassen.
https://www.ht.no/sport/2016/06/27/Den-ene-favoritten-vant-den-andre-fikk-havari-12955136.ece
   

     
24.06.2016 SPENT FØR DEBUT
- Spent før debut. For første gang skal 15 år gamle Espen Andersen vise seg fram på hjemmebane. Støtteapparatet, bestående av pappa Raimon Andersen, Ståle Røthe, Richard Bergersen og Eirik Finjord, fikk først start på bilen, en nybygd Opel Ascona, klokka to natt til første oppvisning på bane forrige helg hos NMK Hålogaland på Moan i Evenes.
- Enda yngre utøvere skal også i aksjon. I miniklassen innen Crosskart stiller NMK Harstad-rekruttene Leon Ervik Risheim og Timon Solheim Bergersen mens Theo Solheim Bergersen for første gang skal prøve seg på Åsegarden i 85ccm-klassen hvor doningen har clutch og gir.
   

     
08.06.2016
SPILLEMIDLER TIL HARSTAD MOTORSPORT SENTER
- Fylkesrådet i Troms fordelte tirsdag 53,2 millioner kroner i spillemidler for 2016. I bevilgningspotten for nye anlegg, er tre aktører i Harstad inne. Rehabiliteringen av den store hoppbakken i Kveldteigen får tidelt 112.000 kroner. Det utbetales 675.000 kroner for MX-bane i Harstad Motorsport Senter og 708.000 kroner til toalett og servicebygg i Folkeparken. Åsesletta skianlegg på Sandstrand er tildelt 143.000 kroner.
   

     
2015

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

Juni 2015
15.06.2015 EIRIK FINJORD - LYKKEN AV Å VINNE BETYR MEST
-
Eirik Finjord kjørte aggressivt og tok seieren i BC Senior i helgen. Eirik Finjord har jobbet med Bobla en hel vinter og søndag ga det resultater i finalen. – Lykken av å vinne betyr mest for meg. Det er vanskelig å beskrive følelsen, men det er en mestringsfølelse, sier han.
   

     
15.06.2015

INBOARD : A-FINALE EIRIK FINJORD

-
Den lokale sesongåpningen for bilcross, rallycross og crosskart fant sted i Harstad Motorsport Senter på Åsegarden i helga. Harstad Tidende var så heldige at vi – bokstavlig talt – fikk komme på innsiden i bilcrossbilen i A-finalen. Med tre kamera festet til hjemmefavoritt Eirik Finjords blåsvarte boble, en Volkswagen 1303, kan du se hva som skal til for å gå seirende ut av en bilcrossfinale. Bildene viser både Finjords beherskede stil i førersetet, utsikten han har foran bilen og konkurrentenes desperate forsøk på å ta seg forbi.
   

  SE VIDEO PÅ NETT

     
2014

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2014
02.09.2014
SPRUDLENDE BOBLE-DUELL I ÅSEGARDEN
INBOARD : A-FINALE EIRIK FINJORD
-
Bli med inn bilen under et bilcrossløp. Oppgjøret mellom hjemmefavorittene ble like intenst som spådd på forhånd, og Viktor Sogge viste at de gamle fortsatt er eldst. Se videoen av duellen.
   

  SE VIDEO PÅ NETT

     
01.09.2014 NMK HARSTAD GJORDE STORESLEM PÅ HJEMMEBANE
- Førere fra NMK Harstad gjorde storeslem på hjemmebane i Harstad Motorsportsenter på Åsegarden i helga. Oppgjøret mellom hjemmefavorittene ble like intenst som spådd på forhånd, og Viktor Sogge viste at de gamle fortsatt er eldst.
   

     
August 2014
29.08.2014 EIRIK FINJORD OG VIKTOR SOGGE
= DEN STORE BOBLE-DUELLEN
- Aldri før har de stått ansikt til ansikt i en finale; Viktor Sogge og Eirik Finjord. Denne gang håper de på et fartsfylt Bobleoppgjør.
   

     
Juni 2014
30.06.2014 MYE GOD KJØRING OG DRAMATIKK
- Helgas motorsportsstevne med i overkant av 50 deltakere på Harstad Motorsport Senter bød på mye god kjøring og dramatikk. I strålende solskinn kunne løpsansvarlig Anders Andreassen fortelle at lørdagens kvalifiseringsheat hadde forløpt uten alvorlige uhell, men likevel mye dramatikk. I helgen var yngste deltaker i crosscart-klassen 7 år gammel, mens stevnets eldste deltaker er 73 år gammel, sier Andreassen.
   

     
April 2014
09.04.2014 JONAS DALSETH JACOBSEN
- Jonas Dalseth Jacobsen stiller til start under årets NM-runde i Rallycross med forventninger om å klatre opp på seierspallen.
   

     
2013

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2013
17.09.2013 CARL HENRIK TOK SØLV I NEZ CHAMPIONSHIP I FINLAND
- Carl Henrik Lyche kjørte inn til en super andreplass under siste runde av årets NEZ Championship i Hyvinkää (Hyvinge på svensk) i Finland lørdag. - Sølvplassen under North European Zone(NEZ) Championship bekrefter at han innehar nivået og er i stand til å kjempe helt i toppen av 250 cc klassen sier Lyche senior; Carl Fredrik Lyche.
   

     
09.09.2013 HENTET HJEM SØLVBILEN
- Stemningen i depotområdet var usedvanlig god selv om Eirik Finjord fra NMK Harstad egentlig hadde all grunn til å være grinete. Bilen han har satset med for å vinne mesterskapet, så han forsvinne til konkurrenten Rune Johansen fra Tromsø. Johansen slo til og sikret seg den raske bobla etter Finjords siste kvalifiseringsløp for å komme til finalen i NMK Mesterskap Nord.
   

     
06.09.2013 HJEMMEHÅP I NY MESTERSKAPSFINALE
- Eirik Finjord er ett av to lokale håp som skal kjempe om en topplassering under helgas løp i Åsegarden. I lånt bil satser Eirik Finjord på to finalekjøringer, samt å være et godt forbilde for framtidens utøvere.
   

     
Juli 2013
     
10.07.2013 BÅNN GASS OGSÅ I DEPOTET
- Richard Bergersen snurret og landet på taket i sitt første løp på to år. Da ble det action og hektisk i depotet. NMK Harstads Eirik Finjord kjører Boble og han avanserte fra D til A-finale i den gamle bilen til tidligere toppfører Viktor Sogge. Æren ga Finjord til mekaniker Ståle Røthe. – Ståle er hjernen bak de gode boblene og er alltid til stor hjelp, sier Finjord.
   

     
08.07.2013 SLUKNET I FINALEN
-
Bilen fungerte perfekt gjennom helga til midtveis i finalen. Da var det nærmest full brems og Daniel Midling mistet seieren. - Eirik Finjord fra NMK Harstad imponerte i helga på Harstad Motorsport Senter. Etter en trøblete start kjørte han seg opp fra D til A-finale.
   

     
06.07.2013
ALLE OVER 12 ÅR HADDE MULIGHET Å PRØVE CROSSKART
- Et samarbeid mellom NMK Harstad, Norges Bilsportsforbund og NorCart utløser et prøveprosjekt.
-
NorCart besøkte Harstad Motorsport Senter. - Det blir norgeshistoriens første prøvekjøring, opplyser Per Michaelsen fra Narvik foran helgens motorsportsfest i Harstad Motorsport Senter på Åsegarden. - Alle over 12 år hadde mulighet til å prøvekjøre crosskart i løpet av helga.
https://www.ht.no/incoming/article7886461.ece
   

     
Mai 2013
21.05.2013 UNGE MOTORSPORTSTALENTER
- Fredrik Tålesen, NMK Hamar vant Bilcross Junior Challenge som mandag ble arrangert på Moan, Evenes. På de fysiske testene var Aleksander Sørensen og Carl Henrik Lyche fra NMK Harstad suverene. - De nådde ikke opp i konkurransen om førstepremien, som var en ferdigrigga bilcrossbil til en verdi av 25.000 kroner, men begge harstadguttene var overlegne da de fysiske ferdighetene ble testet. Aleksander var et strå hvassere enn Carl Henrik og sikret seg en sponsorpremie på 2.500 kroner.
   

     
April 2013
27.04.2013 KJØRER NM I NY BIL
- Med ny bil og finansiering i boks, kan Jonas Dalseth Jacobsen trå klampen i bånn i første NM-runde. Harstadværingen er klar for sin tredje sesong i det nasjonale rallysirkuset. Denne gang i klasse 2 med egen bil – en BMW, som i fjor ble kjørt til bronse sammenlagt i klassen. I dag innledes sesongen på Gardermoen. Bilen var ferdigskrudd sist helg, og ble da prøvekjørt for første gang.
   

     
Februar 2013
09.02.2013 SNØSCOOTER-OPPLÆRING I ÅSEGARDEN
- Ungdommene som i går deltok på Harstad Trafikkskoles snøskuteropplæring i grusholla hadde helst sett at de slapp å reise til Finnsnes for å få klasse S-sertifikatet. Ifølge instruktørene Roger Boltås og Christian Nordheim ved Harstad Trafikksole var gårdagens kurs det første i rekken av flere kurs utover vinteren. – Vi har hatt godkjennelse og kjørt denne opplæringene siden 2006, da jeg hadde mitt første kurs, sier Christian Nordheim.
   

     
2012

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

November 2012
06.11.2012 DRAPSTRUSLENE ER HINSIDES ALL FORNUFT
NMK-PRESIDENTEN LOVER SENTRAL STØTTE
- NMK-president Odd Byberg er sjokkert over hva som presenteres etter at nazi-videoen med drapstrusler rystet et samlet motorsport-miljø i helga. Odd Byberg lover sentral støtte i jakten på hvem som har publisert nazifilmen med drapstrusler rettet mot styrene i de to lokale motorsportsklubbene. Filmen som ble lagt ut på nettstedet Youtube inneholdt grov sjikane mot de sittende styrene i NMK Harstad og NMK Hålogaland forferder Byberg. Bare i bildet som illustrerer artikkelen er det en drapstrussel mot 10-12 personer. Å i tillegg trekke inn en nazi-video av denne typen er et utspill som går ut over motorsporten. Slike koplinger er et kaldt gufs fra fortida. NMK-familien er tuftet på helt andre grunnverdier enn dette. Vi er alle tjent med et godt, åpent ryddig og rettferdig miljø, mener Byberg.
- NMK-presidenten er raskt ute med å påpeke at sentralorganisasjonen kan bidra som støttespiller i tida framover. Jeg har god tro på at det skal være mulig å finne vedkommende som har publisert dette. I regionen finnes det også to oppegående klubber som vi har stor tro på kan fortsette prosessen med å finne ut hvor dette kommer fra, påpeker Byberg.

Se videoen

   

     
05.11.2012 DRAPSTRUSLER VEKKER KRAFTIGE REAKSJONER I ALLE DE LOKALE OG SENTRALE MOTORSPORTSMILJØENE
- Drapstrusler og sterk kjønnsdiskriminerende skyts vekker kraftige reaksjoner i de lokale
motorsportsmiljøene. En snaut fire minutter lang videosnutt med alternativ teksting har havnet på nettstedet Youtube. Filmsnutten fra «Der Untergang» viser en tirade signert Adolf Hitler, og har skapt massive reaksjoner hos et samlet lokalt motorsportsmiljø. I tillegg til trusler og seksuell sjikane oppleves filmen også som et angrep på de sittende styrene i NMK Hålogaland og NMK Harstad. Denne videoen ser vi svært alvorlig på sier leder i NMK Hålogaland, June Bruun. Hun legger ikke skjul på at dette er en sak som vil bli fulgt opp nøye fra klubbens side. Hun får støtte av klubbens nestleder Helge Normann. Han reagerer i likhet med klubblederen med avsky mot filmen. Leder i NMK Harstad, Synnøve Rist Kildals reaksjon viser at klubben ser like alvorlig på youtube-filmen som sin klubbkollega i Evenes. Nestleder i NMK Harstad Anders Andreassen følger opp med direkte tale: Helt horribelt, og ikke slik vi skal ha det i vårt lokale miljø. Dette tar vi sterk avstand fra, mener Andreassen.
- Tidligere leder i NMK Harstad Jan Helge Nilssen roser også de lokale klubbenes beslutning som ikke klarer å forstå hvordan noen har lagd noe så grusomt. Avskyen til miljøet deles også av meg. Dette synes jeg ikke noe om i det hele tatt. Det er bare helt sykt, sier Nilssen.

Se videoen

   

     
05.11.2012
NAZI-TRUSSELVIDEO RYSTER MOTORSPORT-MILJØET I HARSTAD

"Utlov skuddpremie på alle som sitter i styret".
"Det korrupte styret har stengt banen for trening. Her på disse banene i Harstad og Evenes er det bare bilcrosskaillan som får trene. Dette vedtaket støttes ikke av noen andre klubber".
- Slik starter trusselvideoen som nylig ble lagt ut på nettstedet Youtube, og som går til frontalangrep på styrene i Norsk Motorsport (NMK) Hålogaland og Harstad. Det var Harstad Tidende som først skrev om saken. Videoen er lastet opp av en til nå ukjent opphavsperson, som har tekstet en scene fra "Der Untergang", en film som svært ofte brukes i satireøyemed. I klippet sitter Adolf Hitler i bunkeren under andre verdenskrig, men teksten rommer svært grove ytringer rettet mot klubbstyrene.
Vi må utrydde jævlene
- Et par minutter ut i klippet kommer blant annet ytringene "Vi må utrydde jævlene som styrer straks" og "Æ skal straffe jævlan både i NMK og NBF. Utlov skuddpremie på alle som sitter i styret og de gode hjelperne deres". Dette er bare noen av de grove ytringene i løpet av det fire minutter klippet, som nå er politianmeldt av klubbene. Motorsportsmiljøet i området har den siste tida møtt kritikk fra folk som mener at treningsbanen, som ligger ved Evenes flyplass, burde være åpen for alle. Det er imidlertid strenge reguleringer og sikkerhetstiltak for bruk av banen, opplyser nestlederen i NMK Hålogaland, Helge Normann, til Dagbladet. Han er rystet over videoen, som han anser som en drapstrussel.
- Jeg ble egentlig litt stum da jeg så den. Det forfærer meg at folk vil gjøre noe sånt, sier han.
- Hele motorsportsmiljøet er preget av dette. Miljøet her i nord er såpass lite at alle kjenner hverandre og alle vet hvem dette gjelder uten at noen er navngitt, sier Helge Normann.
Jakter gjerningsmann
Han mener klippet må tas seriøst av klubben på grunn av innholdets alvorlighetsgrad.
- Noen kan si at dette er en spøk, men man vet jo aldri. Dette er noen som vil oss vondt, sier han.
Søndag kveld ble videoen fjernet fra Youtube, men klubben har sikret seg en kopi av klippet som er levert til politiet. Motorklubbforbundet sentralt er også kontaktet i saken, for å sette inn ressurser på å finne ut av hvem som står bak filmen.
- Finner vi ut at noen med tilknytning til vår klubb står bak, ligger det vel i kortene at vedkommende ikke lenger har noe i vårt miljø å gjøre. For meg oppfattes videoen som direkte usmakelig, sier styrelederen i Hålogaland, June Bruun til Harstad Tidende.

Se videoen

https://www.dagbladet.no/nyheter/nazi-trusselvideo-ryster-motorsport-miljoet-i-harstad/63021024

   

     
05.11.2012 TRUES AV NAZI-VIDEO
- Drapstrusler og sterk kjønnsdiskriminerende skyts vekker kraftige reaksjoner i motorsportmiljøet.
- Denne videoen ser vi svært alvorlig på. De jeg ble klar over denne videoen og fikk sett den i går kveld ble jeg fullstendig målløs, sier leder I NMK Hålogaland, June Bruun, til avisen Harstad Tidende. Hun snakker om en fire minutter lang video lagt ut på nettstedet YouTube. Filmen er fra "Der Untergang" og viser en tirade signert Adolf Hitler med alternativ teksting. Videoen har ifølge Harstad Tidende vakt massive reaksjoner i det lokale motorsportmiljøet, på grunn av truslene og den seksuelle sjikanen. Den oppleves som et angrep på de sittende styrene i NMK Hålogaland og NMK Harstad.
- Vi vil gå til politianmeldelse av videoen som har sirkulert i miljøet det siste døgnet. Klubben vil også sette inn ressurser på å finne ut hvem det er som står bak filmen. Finner vi ut at noen med tilknytning til vår klubb står bak, ligger det vel i kortene at vedkommende ikke lenger har noe i vårt miljø å gjøre. For meg oppfattes videoen som direkte usmakelig, sier Bruun til Harstad Tidende. Også leder i NMK Harstad reagerer.
- Vi tar et styremøte på dette søndag kveld. Men skal jeg si min personlige mening om saken så bærer det nok rett på kammeret med denne filmen. Jeg tar innholdet som en personlig drapstrussel, sier Synnøve Rist Kildal til Harstad Tidende. Videoen ble fjernet fra Youtube søndag.

Se videoen

https://www.an.no/nyheter/trues-av-nazi-video/s/1-33-6325231

   

Oktober 2012
01.10.2012 KLUBBMESTERSKAP (BILGRUPPA) 2012
- Klubbene NMK Hålogaland og NMK Harstad arrangerte sammen klubbmesterskap i bilcross og crosskart. Vinneren av åpen klasse i bilcross for NMK Hålogaland, Jimmy Rinaldo var mest
fornøyd med at han kom i mål. - Dagens andre seier i åpen klasse for NMK Harstad var av det mer soleklare slaget. Eirik Finjord ledet fra start til mål og var egentlig aldri truet.
- I alt deltok 35 kjørere på klubbmesterskapet for NMK Hålogaland og NMK Harstad.
   

     
August 2012
28.08.2012 MEKKER BIL FOR NORGESMESTER
- Det er hektisk i en garasje i Kanebogen. Biler til tre av landets mest lovende førere skal klargjøres foran helgens løp i Evenes.
Storfint besøk er ventet til Evenes Motorstadion på Moan lørdag og søndag.
- Det går ikke bare unna i svingene, tempoet er høyt også i garasjen hjemme hos familien Dalseth Jacobsen i Kanebogen. Det lokale talentet Jonas Dalseth Jakobsen (19) får besøk av teamkompis Daniel Holtan, som er norgesmester i rally. Holtan tar turen nordover fra Vikedal i Rogaland. Christoffer Lia fra Ytre Enebakk er også påmeldt. Han er tredje best i den nordeuropeiske cupen NEZ i rallycross. Alle tre parkerer rallybilene sine denne helga for å delta i bilcrossløpet på Evenes.
Dermed blir det ekstra jobb for mekanikerne Gunnar Anker Olsen og Per Børre Jacobsen. Nå skal ikke bare bilen til Jonas Dalseth Jacobsen settes i stand. Ytterligere to biler skal være startklare og i en forfatning som gjør at de holder begge løpsdagene. Det vil si, Jonas har lånt ut sin egen favorittbil til norgesmesteren og skal selv bruke en reservedoning.
   

     
Juni 2012
16.06.2012 JONAS GÅR FOR PALLEN I RALLYCROSS NM
- Jonas Dalseth Jacobsen sikter mot en pallplass under helgas NM-runde i rallycross på Dokka. Rallycrosskjører Jonas Dalseth Jacobsen mener det er fullt mulig å komme blant de tre beste i A-finalen på Dokka søndag. Han mener bestemt at han har potensial til å hevde seg helt i toppen. Forrige helg deltok Dalseth Jacobsen under motorsportsstevne i grusholla ved Åsegarden og fikk tøff konkurranse i finalen av Viktor Sogge.
- Jeg er ikke overrasket over at Viktor kjører bra. Han er en solid fører som kjørte svært godt forrige helg. Han ledet på meg etter to runder, men heldigvis fikk jeg et kortere spor enn han på sisterunden og klarte å smette forbi. At jeg får god konkurranse når jeg ikke kjører NM- runder passer meg utmerket. Det gir god trening, mener han. - Dette er en uhyre kostbar sport å drive med og uten alle sponsorer sin hjelp hadde denne satsingen ikke vært mulig, sier han.
   

     
08.06.2012 DEN VANSKELIGE TIDA FØRTE DEM SAMMEN
- June Bruun og Anders Andreassen står sammen om en framtid som ser lys ut for lokal motorsport. Lederen i NMK Hålogaland og nestlederen i NMK Harstad jobber på spreng. Sesongstarten til helga må holde et høyt nivå. Etter vinteren, som slapp taket seint i år, må en rekke ulike ting sees over før det lørdag braker løs med sesongstart på det lokale motorsportsenteret på Åsegarden.
   

     
Mai 2012
21.05.2012 CARL HENRIK LYCHE TIL TOPPS I 2. NM-RUNDE I SKIEN
LEDER NM-MESTERSKAPET ETTER 2 RUNDER

- Crosskart-talentet Carl Henrik Lyche (14) gikk til topps i 2. NM-runde i Skien søndag. Etter å ha innledet sesongen med en andreplass i første NM-runde på Gjøvik for to uker siden fikk fjortenåringen full klaff under helgens runde. Han vant alle tre innledningsheatene, og gikk til topps i finalen, på tross av en dårlig start. Nå leder han sammenlagt etter disse to rundene.
   

     
Februar 2012
14.02.2012 NMK HARSTAD ØKER MEDLEMSTALLET BETRAKTELIG
- Etter en vanskelig sesong, hvor debatten rundt Arctic Cup har preget miljøet, har trenden nå snudd for NMK Harstad. Det merkes gjennom at klubben rekrutterer stadig flere medlemmer til klubben. – Det har nok også vært en viktig faktor for at vi også har slitt med publikumssvikt. Når det er sagt har vi tatt et standpunkt om å legge striden bak oss og fokusere på sportslig utvikling, sier klubbens nestleder, Anders Andreassen. På ett år har klubben gått fra å ha 160 registrerte medlemmer til å nå passere 200 som løser medlemskontingent hos klubben. – Vi har den største økningen på motocross-sida. Her har stadig flere barn og unge strømmet til. Men i tillegg har vi også økt antallet sjåfører på bil-sida. Her har vi blant annet flere nye juniorer på gang som skal kjøre bilcross i sesongen som kommer, mener Andreassen.
   

     
14.02.2012 NMK HARSTAD SATSER PÅ BARN OG UNGDOM
GÅR I GANG MED MILLIONPROSJEKT

- Det som står for tur nå er en stor oppgradering av NMK Harstads motocrossbane på Åsegarden. Prosjektet har en samlet verdi på 1,3 millioner kroner. Vi har en massiv oppslutning om vårt motocross-tilbud. Derfor ønsker vi også å oppgradere vårt tilbud for motocrosserne. Foreløpig har de hatt en treningsbane på 500 meter å trene på. En ny bane vil tilføre vårt anlegg en helt annen
dimensjon, mener nestleder Anders Andreassen.
   

     
2011

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

November 2011
26.11.2011
ARCTIC CUP SKADER LOKALE MOTORSPORTSKLUBBER

- ARCTIC CUP legger sine løp på de samme dagene som NMK-klubbene i Harstad og Tromsø har arrangementer i 2012. Nestleder i NMK Harstad hevder at organisasjonen bak ARCTIC CUP gjør hva den kan for å skade lokale motorsportsklubber som er skeptiske til cupens virksomhet.
   

     
Oktober 2011
19.10.2011

"KJØR FOR LIVET" STARTER KANSKJE OPP I EVENES
- På nyåret regner organisasjonen "KJØR FOR LIVET" (Drive 4 life) med å starte opp en ungdomsklubb i Evenes og Skånland. I disse dager sender organisasjonen ut et kontraktsforslag til de to kommunene, forteller daglig leder i
"KJØR FOR LIVET" Knut Ove Børseth. Sist uke orienterte han formannskapet i Skånland om konseptet hvor det også var representanter for barnevernet i de to kommunene.
– Dette møtet oppfattet vi som særdeles positivt og det er ingen tvil om at det er stor interesse for etableringen, sier Børseth. Det bekrefter ordfører i Skånland Svein Berg.
– Dette synes jeg er et fantastisk tiltak som kan gi ungdom som har det vanskelig en spennende og meningsfylt fritidsaktivitet, sier Berg.

   

     
15.10.2011


TROMS IDRETTSKRETS: ARCTIC CUP
FØLGES MED ARGUSØYNE

- Daglig leder i TROMS IDRETTSKRETS Sylvi Ofstad synes ingenting om at privatpersoner tjener godt på idrettsfester som preges av dugnadsinnsats som eksempelvis Arctic Cup. Slike arrangementer kommer til å følges med argusøyne framover. Den daglige lederen i Troms Idrettskrets er tydelig på at bedrifter eller enkeltpersoner som tjener penger på ideelle idrettsarrangementer kommer til å følges med argusøyne framover.
– Vi ser ikke særlig positivt på at privatpersoner skal skumme fløten av det idretten har bygd opp ved å ha personlig inntekt fra idrettsarrangementer. Det er en rettighet og et gode som idrettslagene selv bør være i besittelse av, mener Ofstad.

   

     
06.10.2011


ARCTIC CUP:
ET PERSONLIG MARERITT

- Bente Espeland mener seg utsatt for mobbing og trakassering fra det gamle styret etter at hun frontet sin posisjon som motstander av Arctic Cup. Som eneste styremedlem i NMK Harstad stemte hun nei til deltakelse i Arctic Cup. Da ble styrevervet et personlig mareritt for Bente Espeland.
Styremedlemmet i NMK Harstad beretter om en turbulent periode fra klubbstyret tok sitt standpunkt tidlig i mars 2010 til styret stilte sine plasser til disposisjon 18. oktober.
– Situasjonen ble til slutt uholdbar. Jeg har aldri følt meg så overkjørt som i denne perioden.

   

     
05.10.2011


MEDLEMMENE I NMK HARSTAD ØNSKET IKKE ARCTIC CUP

- Ledelsen i NMK Harstad tar bladet fra munnen: Hvorfor i all verden skulle vi på død og liv involvere oss i Arctic Cup når medlemmene ikke ville det? Leder Synnøve Rist Kildal og nestleder Anders Andreassen har fortsatt til gode å forstå hvorfor forgjengerne kjempet for å få klubben involvert i en cup som medlemsmassen for øvrig var sterke motstandere av.
– Klubbens medlemmer ble ikke ble tatt med på råd om Arctic Cup. Det sittende styret hadde en  egen agenda, som sto i grell kontrast til medlemsmassens syn på saken, sier duoen. De har hittil valgt å forholde seg rolig til at Arctic Cup-debatten har stått i full fyr, men ønsker å komme med sine innspill etter den siste ukes debatt.

   

     
September 2011
29.09.2011


LOKALE LØP BOIKOTTET AV ARCTIC CUP-TILHENGERE

- Den tidligere nestlederen i NMK Harstad, Carl Fredrik Lyche tar bladet fra munnen og forteller hvordan motorsportsmiljøet utarmes av striden rundt ARCTIC CUP og innrømmer at lokale løp ble boikottet av cuptilhengere. Den tidligere nestlederen i NMK Harstad har opplevd mye siden han ble en del av det lokale motorsportsmiljøet tilbake i 2001. Han har ikke opplevd noe lignende i noen andre miljøer enn de siste årenes opphetede diskusjon rundt Arctic Cup. Carl Fredrik Lyche refererer til den langvarige striden som har versert i motorsportsmiljøet i flere sesonger som en åpenbar maktkamp. Respekten og folkeskikken er borte. Situasjonen har utviklet seg til noe massivt og uoversiktlig som vi er nødt til å løse nå, sier den tidligere nestlederen i NMK Harstad.

   

     
02.09.2011

400 FIKK SE BILKRASJ OG MONSTERTRUCKS PÅ ÅSEGARDEN
- Torsdag kveld var det luftige svev og store biler i grusholla på Åsegarden. 3-400 mennesker fikk se bilkrasj, motorsykkelsvev over biler og folk, kjøring gjennom ild og til slutt monstertrucks. Se flere bilder på www.ht.no. Foto: Øivind Arvola.

   

     
02.09.2011  


NMK TROMSØ TREKKER SEG FRA ARCTIC CUP

- NMK TROMSØ valgte først å bli med i Arctic Cup i 2011 men da forventningene ikke ble som forespeilet bl.a. med hensyn til økonomi trekker NMK Tromsø seg fra all forbindelse med Arctic Cup i september 2011. I en pressemelding opplyses det at Styret i NMK Tromsø har besluttet å trekke seg fra all forbindelse med Arctic Cup og av denne grunn er Arctic Cup løpet 18.-19. september avlyst. Det kjøres imidlertid et ordinært H-løp denne helgen påpeker styret i NMK Tromsø.

   

(mangler artikkel)

     
August 2011
05.08.2011

LOVER FULL FRES I ÅSEGARDEN
- 13.-14. august er det tid for Midlings pokalløp i Grushålla. Det skal arrangeres både bilcross, rallycross nasjonal og crosscart i Åsegarden neste helg. Der vil det også bli oppvisning med juniorer og minicross med motorsykkel. Høydepunktet er Midlings pokalløp, med pokaler i dameklassen og den åpne klassen i bilcross. Vinneren får ta med seg vandrepokalen hjem, men bare for ett år. Man må vinne den tre ganger for å få den til odel og eie. Det sier Synnøve Rist Kildal, leder for Norsk Motorklubb i Harstad. Hun håper på mange tilskuere og påmeldte, og ikke minst et strålende vær.
– Vi skal gjøre det vi kan for å få til et flott arrangement for alle. Været kan vi ikke styre, men vi håper at det ikke blir regn, sier Kildal. Hun ønsker førere og publikum velkommen, og lover at det vil bli fart og spenning hele helgen.

   

     
Juli 2011
16.07.2011

NMK HARSTAD FIKK 364.000 I UTVIKLINGSMIDLER
- NMK HARSTAD søkte for tre år siden om tilskudd fra tippemiddel til utvikling av MX-banen i Åsegarden. Nå har drømmen gått i oppfyllelse til glede for alle store og små i Motocrossgruppa.

   

     
Juni 2011
16.06.2011

BJØRN ESPELAND BIDRAR TIL JONAS DALSETH JACOBSEN'S SATSING
- NMK Harstad's Bjørn Espeland bidrar med et femsifret beløp fra egen lomme for at NMK Hålogaland's Jonas Dalseth Jacobsen skal få satse på motorsport. Da Espeland fulgte Dalseth Jacobsen da han stilte opp på Moan som første års junior i sin Opel Ascona og gjorde vei i vellinga, skjønte motorsportsentusiasten at han hadde oppdaget et spesielt talent.
– Jeg har hatt et nært forhold til Dalseth Jacobsen helt siden han var liten pjokk. Men årsaken til at jeg støtter opp om hans karriere er hovedsakelig at han er i besittelse av fantastiske ferdigheter som sjåfør, mener Espeland. Han er ikke i tvil om at Dalseth Jacobsen har hva som skal til for å lykkes som bilfører.

   

     
14.06.2011 KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES VG. SKOLE DELTOK MED EGENBYGDE BILER
- GUTTENE FRA KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES videregående skole var godt rustet til helgas bilcrossløp i Åsegarden. I likhet med i fjor avsluttet kjøretøylinja skoleåret med å vise frem mesterverkene som de har brukt et helt år på å sette i stand. Guttene begynte allerede i august i fjor å mekke på bilene slik at de skulle være helt klar til helgens motorsportfest. De solgte den ene bilen de har arbeidet med, en Saab 99, og stilte selv med favorittbilen, en Mazda 626.
- Christer Hvidsten (18), Simon Iversen (18), Øyvind Herstad (19), Mats Nilsen (17), Mats Einar Heløe (17), Simen Evensen (18), Richard Bergersen (17), Nikolaj Hansen (17) og Magne Bjørbakk (17) er stolte av de to bilene de har gjort klar. Magne Bjørback satt bak rattet og ble nummer ni i juniorklassen med elevenes Mazda. Bilen som ble solgt, endte på tredjeplass i seniorklassen med Chris Risheim fra NMK Harstad som fører. Det kan tyde på at elevene har gjort en god mekkejobb i løpet av skoleåret. Også Richard Bergersen går på kjøretøylinja, men han er mer rutinert innen sporten og deltok i fjor i landsfinalen i bilcross.
- Klassen har vært meget dyktig og samarbeidsvillig, sier lærer Rune Sørensen. Hans oppgave var å se at alt gikk rett for seg før løpet. Sikkerheten til elevene er førsteprioritet, og bilene er på topp sikkerhetsmessig.
   

     
14.06.2011 PELLE VAR SYK MEN ANDREA BRUUN EIVIK UNDERHOLDTE
- Selv om barnas favoritt; folkevognbobla «Pelle» - som skulle kjøres av eieren Merethe Rose Jakobsen - ikke var i form under motorsportfesten, var mange andre til stede for å underholde. Til Merethe Rose Jakobsens store fortvilelse fant hun ut kvelden før stevnet at motoren til hennes kjære bil var ødelagt. Men andre var til stede for å underholde publikum; Andrea Bruun Eivik (11) var en av dem. Andrea fra Harstad var den yngste deltaker og sjåfør i helga. Hun er ennå for ung til å være med i konkurransen, men holdt en oppvisning i crosskart som blendet tilskuerne.
– Jeg gru-gledet meg til oppvisningen og var mest redd for at jeg skulle knekke girstanga, ler Andrea. Pappa Tommy Eivik er stolt av Andrea og sier at det er synd at ikke flere har fått opp øynene for motorsport. – Miljøet vi har innenfor sporten er fantastisk. Dette er årets store begivenhet og vi samles her i Åsegarden hvert år og camper hele helga. Han anbefaler virkelig andre å prøve seg innenfor motorsportens verden.
   

     
Mars 2011
08.03.2011


UTTALELSE FRA ARCTIC CUP
STEMMER IKKE
- Betydelige summer skulle overføres fra ARCTIC CUP til NMK HARSTAD etter fjorårets arrangement. Hittil har ikke klubben bokført ei krone. Jeg ble forundret da jeg leste i Harstad Tidende 20.01.2011 om at vi skulle ha mottatt store beløp fra cup-arrangørene etter vårt arrangement høsten 2010. Det stemmer ikke. Ifølge våre regnskaper har vi ikke mottatt ei krone fra cupen, sier NMK Harstads styreleder, Synnøve Rist Kildal. Det er NMK Harstads status etter at klubben har gjennomgått regnskapene etter en turbulent tid det siste halve året.
– Arctic Cup-avtalen har ikke medlemmene hatt innsyn i før nå. Vi så det som hensiktsmessig at klubbmedlemmene fikk se avtalen, siden de har følt seg overkjørt i denne prosessen. Hun sier nå at interimstyret i klubben etter hvert fikk oversikten over regnskap og dokumenter.
– Situasjonen var uoversiktlig en periode. Men nå har vi gjennomgått klubbens ulike papirer, og har fått kontroll på situasjonen, sier styrelederen.

   

     
Januar 2011
25.01.2011


NMK HÅLOGALAND STEMMER NEI TIL ARCTIC CUP

- NMK Hålogaland ønsker ikke å være arrangør under årets utgave av Arctic Cup. Årsmøtet i klubben stemte lørdag et klart og rungende nei til å være aktør under årets utgave av Arctic Cup. Da NMK Hålogaland sa nei til å være arrangør av fjorårets Arctic Cup, møtte kun fire biler i klassen rallycross nasjonal opp på klubbens vårløp, det håper ikke klubbleder June Bruun blir tilfellet i år.
Bruun håper nå at striden om cupen vil roe seg. Vi har nå tatt en avgjørelse, og forventer ro i rekkene. Bruun påpeker at selv om medlemmene stemte nei til å være en del av Arctic Cup i år, er ikke det ensbetydende med et mindre attraktivt arrangement for klassen Rallycross Nasjonal. Rallycross-klassen er en viktig del av lokal motorsport, og er en naturlig del av våre arrangementer.

   

     
20.01.2011


UBEHAGELIG OG UØNSKET SITUASJON

- Våre medlemmer skal selv få avgjøre om vi skal arrangere neste års Arctic Cup. Det sier styreleder Synnøve Rist Kildal på spørsmål om klubben skal huse et Arctic Cup-arrangement. Selv om vi allerede står oppført som arrangører under ett av våre løp i 2011, er ikke siste ordet sagt. Vi ønsker at våre medlemmer skal få ta denne avgjørelsen på vårt årsmøte 24. februar. Ingenting er med andre ord klart med tanke på et eventuelt Arctic Cup-arrangement kommende høst, sier klubbens nye styreleder. Dette synes vi er en ubehagelig og uønsket situasjon å være i, sier Rist Kildal. Hun bekrefter også at den nåværende situasjonen ikke er noen konflikt mellom lokale klubber. Her dreier det seg om hvem som er for og imot Arctic Cup. Vårt håp er at vi kan gå videre og legge konfliktene bak oss. Det lokale motorsportdmiljøet er nemlig inkluderende og åpent, sier Rist Kildal.

   

     
20.01.2011


ARCTIC CUP SKAPER STRID I KLUBBENE

- En langvarig strid har delt lokale motorsportsklubber i to leirer, kjernen er Arctic Cup. Utelatelse av bilcrossførerne til fordel for den dyreste klassen rallycross, formen på arrangementet og det faktumet at
Arctic Cup er et enkeltmannsforetak er blant årsakene til uenighetene. Stridighetene rundt cupen nådde et nytt nivå sist høst. Klubbens tidligere leder, Jan Helge Nilssen bestemte seg for å trekke seg som leder og klubbmedlem. Lederen av Team Nor-Style fikk følge av samtlige sju medlemmer i sitt eget team. Nilssen har ingen kommentar til saken og ønsker ikke en avisdebatt.
- Situasjonen har aldri vært så ille som nå, at stemningen i motorsport-miljøet har blitt slik, er sterkt beklagelig, mener førerkontakt Børge Rinaldo.
– Når noen medlemmer går til det skritt at de melder seg ut av klubben er det synd, sier styremedlem i NMK Harstad, Odd-Ivar Chruickshank.

   

     
2010

PUBLISERT

MEDIA

OMTALE

September 2010
22.09.2010

KATRINE OLSEN I PAPPA GUNNAR'S HJULSPOR
- Hun har sett faren stå på pallen en rekke ganger. Endelig skulle det bli Katrine Olsen sin tur. Helgens kjøring på Ramfjordmoen i Tromsø ble en gedigen opptur for den 16-årige jenta, som er inne i sin første sesong bak rattet i bilcross-sirkuset. På fjerde forsøk lyktes Katrine og sistevalg i B-finalen ble til slutt en tredjeplass i juniorklassen. Denne plasseringen kommer til å leve lenge på, sier Katrine. I depotet ventet en stolt pappa. Gunnar Anker Olsen har vært en sentral skikkelse i det lokale motorsportsmiljøet siden han debuterte i 1993. Nå er det datteren som har rangen på stevner nært og fjernt. Men sesongen ble ikke som Katrine hadde drømt om, men etter søndagens opptur gleder Katrine seg til felles klubbløp for NMK Hålogaland og NMK Harstad på Moan til helga.

   

     
Juni 2010
18.06.2010

SPENNENDE DUELL MELLOM KILDAL-BRØDRE
- Helgens bilcrossløp på Evenes blir arena for en spennende brødreduell mellom Jacob Kildal og Ulf Kildal. De er begge to gamle ringrever i bilcrossmiljøet. I vinter har de skrudd og nå er de klar for å duellere. Men ingen må tro at kildalbrødrene kommer til dekket bord. Kent Åge Johnsen er mest kjent for sine prestasjoner i rallycross men i dette løpet stiller han i bilcross. Han er en fører med god fart i kroppen og må være en klar A-finalekandidat i åpen klasse.
- I BC damer må Merethe Rose Jakobsen være en klar favoritt. Spesielt etter den solide prestasjonen hun gjorde sist helg, da hun viste mannfolkene vinterveien i åpen klasse.
- I juniorklassen må nok Martin Rist Angelsen fra Lofoten sies å være en favoritt og han er nok meget revansjesugen etter sin tredjeplass i Grushålla sist helg. Men NMK Harstads Glenn Johansen og Richard Bergersen har smakt den søte seier før. De vil garantert sørge for å beholde den søtsmaken. Crosskart er en del av motorsporten som er i sterk vekst. De vil også vise seg fram.

   

     
15.06.2010

JIMMY RINALDO GIRER NED RALLYCROSS-SATSINGEN.
NÅ KJØRER HAN BILCROSS SAMMEN MED SAMBOEREN

- Jimmy Rinaldo girer ned rallycross-satsingen. Nå kjører han bilcross sammen med samboer Helena Storhaug. Det ligger dårlig skjult at Rinaldo ikke er helt fornøyd med å gire ned sin motorsport-satsing. – Jeg er jo ikke vant med at det går så sakte rundt banen. Samtidig er det jo stas å dele på motorsportsatsinga. Vi har det jo artig sammen.

   

     
15.06.2010

KJØRETØYLINJA PÅ STANGNES VG.SKOLE AVSLUTTET SKOLEÅRET MED TESTING AV SELVBYGDE BILER
- Suksessprosjekt: Etter at bilcross-prosjektet utgjorde en stor del av tilbudet for andreklassingene på kjøretøylinja ved Stangnes VG skole, har det skjedd bemerkelsesverdige ting, både med karakterer og fraværsstatistikken. Kjøretøylinja ved Stangnes VG skole markerte sin avslutning av skoleåret ved å prøve sine egenbygde biler under NMK Harstads stevne.
Jonas Moe, Marius Vangen, LÆRER Ole Svenning, Stian Hansen, Steffen Haukebø,
Anders Bækkevoll, Henrik Olsen, Øystein Roaldstveit og Tore Brose.

   

     
15.06.2010

MERETHE ROSE JAKOBSEN: DRONNINGA AV ÅSEGARDEN
- Merethe Rose Jakobsen sa hun skulle love guttene kamp i åpen klasse på Åsegarden. I stedet satte hun guttene totalt på sidelinja ved å dominere hvert heat. Merethe gir mekaniker, Ståle Røhte minst halve æren for suksessen med sin Pelle Politibil-imitasjon av ei boble.

   

     
14.06.2010

VIKTOR SOGGE: HVIS DETTE SKJEDDE I TRAFIKKEN VILLE JEG NEPPE VÆRT I LIVE
- Mysen: Han hadde stø kurs mot finalen under landskampen i bilcross på Momarken. Så får livet perspektiv for Viktor Sogge. Alvorlig rundkast: Viktor Sogge fra NMK Harstad holdt stø kurs mot finalen før uhellet inntraff. Etter to store kollbøtter slapp Sogge mirakuløst unna med øm nakke.

   

     
     
 
   

Støtt våre samarbeidspartnere fordi de støtter oss!
Vi treffes på Harstad Motorsport Senter
- Harstads aktivitetssenter for motorsportsinteresserte i ditt nærmiljø -

Sidene er optimalisert for 
Klikk her for å laste ned den nyeste versjonen. Webmaster administrerer nettstedet
for NMK Harstad. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © NMK Harstad. Redaktøren arbeider etter regler for god presseskikk
og er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det
linkes til. 
Les mer om vilkår, redaktøransvar og presseetikk.